Руският президент Владимир Путин в петък подписа закона за създаване на

...
Руският президент Владимир Путин в петък подписа закона за създаване на
Коментари Харесай

Путин подписа закона за създаване на единен военен регистър

Руският президент Владимир Путин в петък подписа закона за основаване на обединен боен указател, заяви ТАСС.

Документът разрешава да се уведомяват задължените за наборна военна работа благодарение на електронни призовки. Също по този начин вкарва някои ограничавания за жители, които са получили призовка, само че не са се явили във военната работа. Законът беше оповестен в петък на формалния портал за правна информация.

Призовките на военнослужещите ще се изпращат документално и ще се копират в електронен тип. Електронната призовка ще се смята за връчена от момента на публикуването ѝ в персоналния акаунт на жителя на " съответния информативен запас, в осведомителната система ". Освен това известието за дневния ред ще бъде изпратено на жителя в неговия персонален акаунт на портала за публични услуги. Ако призовката не е връчена документално или по електронен път, тя се смята за връчена след приключване на седем дни от датата на вписването ѝ в регистъра на призовките.

Въвеждат се и временни ограничавания за отсъствие на военнослужещите във военната служба без уважителна причина след 20 дни от датата на връчване на призовката. Така че може да им бъде неразрешено да се записват като самостоятелен бизнесмен, да записват транспортни средства и недвижими парцели, да лимитират правото да ръководят транспортно средство и да откажат да издадат заем. В същото време съставните единици на Руската федерация ще могат да вкарват спомагателни мерки - ограничение на заплащанията, компенсации и други ограничения за поддръжка. Решението за използване на такива ограничения може да бъде обжалвано в съда.

Освен това жителите, подлежащи на военна работа, няма да могат да напущат Русия от деня на получаване на призовката до явяването им във военната работа за регистрация и регистриране.

Гражданин, който предстои на военна работа и не е получил призовка, е задължен да се яви персонално във военната работа в границите на две седмици от датата на началото на идващия наборен интервал.

Припомняме, че за тези ограничения стана ясно на 11 април. 

Смята се, че повече от 300 000 някогашни бойци и някогашни наборници са били призовани, откогато президентът Владимир Путин разгласи частична готовност предходната година в поддръжка на " специфичната военна интервенция " на Русия в Украйна.

Понастоящем документите за повикване в армията в Русия би трябвало да се доставят персонално от локалния боен комисар или посредством шеф, само че препоръчаните промени в законодателството плануват документите за набор да се изпращат посредством записана е-поща и онлайн.

Путин подписа и законодателни промени за оповестяването на изчезнали или убити съветски жители в " специфичната военна интервенция " (както публично Русия дефинира войната в Украйна). 
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР